Press
4 min.

Tweede Overname in België: Green Mobility Holding neemt Ubike over, een andere toonaangevende (E-)Bike Leasingaanbieder in België

Tweede Overname in België: Green Mobility Holding neemt Ubike over, een andere toonaangevende (E-)Bike Leasingaanbieder in België. Verdere stap richting internationalisering met steun van Rivean Capital. Met het Franstalige team van Ubike voldoet Green Mobility Holding aan de behoeften van klanten in het meertalige België
Tweede Overname in België: Green Mobility Holding neemt Ubike over, een andere toonaangevende (E-)Bike Leasingaanbieder in België
Gepubliceerd op
July 24, 2024

Verdere stap richting internationalisering met steun van Rivean Capital

Met het Franstalige team van Ubike voldoet Green Mobility Holding aan de behoeften van klanten in het meertalige België

München/Brussel, 24 juli 2024. Green Mobility Holding (GMH), een van de toonaangevende technologie-gebaseerde (E-)bike leasingaanbieders in Europa, zet zijn koers van internationalisering voort en neemt Ubike over, een van de marktleiders in België.

Ubike werd in 2016 opgericht met als doel fietsen toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor werknemers. Met technologische innovaties en een sterke toewijding aan duurzaamheid helpt Ubike bedrijven en particulieren over te schakelen naar milieuvriendelijker en gezonder vervoer. Ubike richt zich sterk op gebruiksvriendelijkheid en gemakkelijke beschikbaarheid van fietsen. Het doel van het bedrijf is om het leasen van fietsen en e-bikes continu te verbeteren.

GMH nam eerder al o2o Bicycle Leasing over, een toonaangevende Belgische speler, gevestigd in Gent. Het bedrijf richt zich op toegankelijkheid door middel van slimme digitale integraties en processen, waarbij het vertrouwt op een uitgebreid intern technologieteam.

"De overname van Ubike is een belangrijke stap om onze activiteiten in België te versterken," zei Maximilian Acht, CEO van Green Mobility Holding. "We zullen synergieën benutten door de verkoopstrategieën van beide bedrijven te structureren en gebruik te maken van het Franstalige team van Ubike en het kantoor in Brussel om de marktpositie van GMH in de Waalse regio verder uit te breiden."
"Met GMH en o2o hebben we de ideale partners gevonden om ons bedrijf in België verder uit te breiden en sterker in te spelen op de sterke marktgroei," zei Michel Lagasse, oprichter en CEO van Ubike. "We delen het gemeenschappelijke doel om de mobiliteit van werknemers te bevorderen door middel van betaalbare en gemakkelijk toegankelijke leasemaatschappijen, terwijl we tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van het woon-werkverkeer verminderen. Het is belangrijk dat we, naarmate we groeien, vastbesloten blijven om onze unieke Belgische identiteit - onze 'Belgitude' - te behouden, en ervoor zorgen dat onze groei nooit ten koste gaat van de lokale waarden en het culturele erfgoed die ons definiëren."
"Toen we een jaar geleden in GMH investeerden, kondigden we aan dat we de verdere groei van het bedrijf in Duitsland en Europa zouden ondersteunen met kapitaal en strategische knowhow. Met de overname van o2o Bicycle Leasing en Ubike in België zijn de eerste mijlpalen op dit pad bereikt," zei Matthias Wilcken, Senior Partner bij Rivean Capital.

Michel Lagasse en de rest van het managementteam van Ubike blijven aan boord na de overname. Michel Lagasse zal een deel van de opbrengst van zijn verkoop opnieuw investeren in GMH en wordt daarmee aandeelhouder van GMH.

Neem vandaag nog contact op en we gaan in een oogwenk aan de slag!
Snelle installatie
Gepersonaliseerde abonnementen
Deskundige ondersteuning

Maak vandaag nog uw gratis account aan en begin met de transformatie van uw bedrijfsmobiliteit!

Check icon
Snelle installatie: Je fietsleaseprogramma kan in een mum van tijd operationeel zijn.
Check icon
Abonnementen op maat: Pas het programma aan de unieke behoeften van uw bedrijf aan.
Check icon
Deskundige ondersteuning: Ons team is er om u bij elke stap te begeleiden.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Bedankt

Bedankt dat je contact hebt opgenomen. We hebben je zojuist een e-mail gestuurd. Kijk alsjeblieft in je inbox. Als je het niet ziet, controleer dan ook je spambox.
Oeps! Er is iets misgegaan tijdens het verzenden van het formulier.